Artes

Projectontwikkeling

Meer en meer projecten  volgen niet meer  de klassieke aanbestedingsweg  met de gebruikelijke driehoeksverhouding opdrachtgever – architect/studieteam – aannemer. Onze opdrachtgevers gaan steeds vaker op zoek naar een partner die niet enkel het bouwproces leidt, maar die bovendien een antwoord kan bieden op vlak van ontwerp,  financiering, onderhoud en zelfs exploitatie van het project. In de openbare sector vertaalt zich dat onder meer in de Publiek-Private Samenwerking of PPS. Niet alleen het bouwproces is belangrijk, maar ook de synergie tussen de verschillende disciplines.

Om hierop in te spelen werd Artes Projects opgericht als dochteronderneming van de Artes Group. Het doel van Artes Projects bestaat erin om het rendement van een project op alle gebieden en voor alle partijen  te maximaliseren.

In functie van de doelstellingen van de opdrachtgever stelt Artes Projects een team samen, dat  de passende antwoorden en invulling kan bieden en het project in al zijn facetten tot een goed einde weet te brengen. Afhankelijk van de noden van het project wordt soms ook een beroep gedaan op externe kennis bij architecten of studiebureaus, financiële instellingen, onderhoudsfirma’s en exploitatiebedrijven.  

Naast de activiteiten in PPS profileert Artes Projects zich eveneens steeds meer als projectontwikkelaar, waarbij o.a. het commercialiseren van appartementen en parkings, het bouwen en verhuren van kantoren op langere termijn, belangrijke doelstellingen zijn.
Bovendien beoogt Artes Projects een bijkomend kenniscentrum te zijn voor de zusteraannemingsbedrijven om samen met hen steeds op zoek te gaan naar het beste resultaat en zo een sterke relatie uit te bouwen met de klant.

In 2013 vervoegt Vanhaerents de groep. De projectontwikkelingsafdeling Vanhaerents Development beschikt over een ervaren projectontwikkelingsteam, heeft de nodige know-how in huis en boogt reeds op heel wat mooie referenties zoals de militaire hospitalen in Oostende en Antwerpen.